» » Топлоизолации – графитени

Топлоизолации – графитени

Топлоизолации – графитени

NEOPOR® е топлоизолационен материал от ново поколение. Технологичните новости, разработени от изследователските лаборатории на BASF®, вече са на пазара. Физическите параметри на NEOPOR® го правят един революционен продукт, идеален за топло и шумоизолация на сгради, осигурявайки им непознат до днес изолационен ефект.

Уникалността на NEOPOR® е очевидна. Материалът е представен в изискан графитеносив цвят, разкриващ голямата тайна.

Елементът, който прави NEOPOR® продукт – единствен по рода си, е ГРАФИТЪТ. Графитните частици, вградени в структурата на материала, играят много важна роля в процеса на съприкосновение между NEOPOR® и топлинното лъчение. По-конкретно, възпрепятстват преминаването му като отразяват излъчването, намалявайки чвствително топлинното поглъщане на материала. Трябва да се отбележи и фактът, че графитът със своите уникални свойства отразява и възпрепятства преминаването на инфрачервените и UV-лъчи, което го прави освен прекрасен изолатор и сигурен защитник от проникване на радиация в сградата.

BASF® успя да намали коефициента на топлопроводимост, вграждайки молекули графит в структурата на материала. Графитът има свойството да отразява и разпръсква топлината, подобрявайки осезаемо топлоизолационните свойства на материала.

NEOPOR® е революционен топлоизолационен продукт, доказващ по-високите топлоизолационни параметри на графитния EPS на BASF® с плътност d=25 kg/m3, сравнен с XPS