» » Топлоизолационни плочи Мултипор

Топлоизолационни плочи Мултипор

Топлоизолационни плочи Мултипор

Минералните топлоизолационни плочи Мултипор са съставени от напълно природни суровини – цимент, пясък, вар и вода. Те са негорими, паропропускливи, не съдържат фибри и са устойчиви на натиск.

Плочите могат да се използват за вътрешна и външна изолация на стени, както и за изолация на тавани.

Топлоизолационните  плочи Мултипор имат деклариран коефициент на топлопроводност 0,045 W/mK (вата на метър по келвин).

Добрите топлоизолационни свойства на материала, съчетани с неговата порьозна структура, намаляват до голяма степен възможността от поява на мухъл в помещенията.

Вътрешната топлоизолация с Мултипор регулира влагата в помещенията. Способността на материала да диша допринася за създаването на здравословен микроклимат и комфортна жизнена среда.

Изолационната система Мултипор вече се доказва повече от 15 години в Германия. Време е и огромният брой сгради в България, включително и сградите паметници на културата допълнително да се топлоизолират и да допринесат за значително намаляване на енергийните разходи.

Новите изолационни плочи се произвеждат от напълно естествени суровини – цимент, пясък, вар и вода по безотпадна технология щадяща околната среда.

В Европа MULTIPOR се използва вече 15 години като с иновативния материал досега са изолирани над 4 милиона кв.м. площ. България е втората страна в света, в която се произвежда иновативният материал.

Новите топлоизолационни плочи MULTIPOR са устойчиви на натиск, паропропускливи, негорими и несъдържащи фибри.

MULTIPOR осигуряват не само допълнителна топлоизолация, нещо повече – способността им да „дишат“ създава здравословен микроклимат, което способства за предотвратяване появата на мухъл в помещенията.